T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Ahmed Cevdet Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

Ahmed Cevdet Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bursa'nın Odunluk semtinde bulunan en gözde mesire alanı olan Atatürk Kent Ormanın yamacına 2018-2019  eğitim öğretim yılında hem ortaokul hem de lise olarak faaliyete açılmıştır. 2018-2019 yılında 153 kız , 201 erkek olmak üzere toplam 254 öğrenci ile faaliyete geçmiştir. Bu sayı 2021-2022 yılında 629 Öğrenciye ulaşmıştır.

Okulumuz yerel yerleştirme ile öğrenci almaktadır. Öğrencilerimiz okulumuzun misyon ve vizyonu ışığında geleceğe hazırlanmakta ve okulumuz eğitim - öğretim hizmetlerine başladığı ilk günden bu yana günümüz şartlarına uygun eğitim - öğretim gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim - öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim - öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır.

Okulumuzda eğitim tam gün olarak yapılmaktadır. 28 derslik, laboratuvar,  bilişim sınıfı, kütüphane ve diğer eğitim birimlerden oluşan okul binası özgün mimarisi ile öğrencilerimize güzel bir eğitim ortamı sunmaktadır. Nilüfer Ahmed Cevdet Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesinde bir müdür, iki müdür yardımcısı idari kadroyu oluşturmaktadır. Bir Uzman Psikolojik Danışman dışında 60 branş öğretmenimizle tam kadro çalışılmaktadır.Kısa sürede; okul idaresi, öğretmen, personel, veli ve öğrencileriyle büyük bir sinerji oluşturarak çevrede kendinden söz ettirmeye başlamıştır.

Önce karakter, sonra kariyer düsturunca eğitim ve öğretim veren kurumumuzda branşında uzman öğretmenler görev yapmakta, ders haricinde pek çok etkinliklerle öğrencilerimizin ilgi alanlarına göre kendilerini ifade etmeleri sağlanmaktadır.

Öğrencilerimizi hayata daha iyi hazırlama, özgüvenlerini geliştirirken 10. ve 11. sınıflara doğru alan seçimi konusunda yapılan çalışmalar, ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyaları, veli ziyaretleri, öğretmen-öğrenci piknikleri, öğretmen-öğrenci-veli kahvaltı buluşmaları, ... yapılmaktadır.

Her yıl düzenli olarak yurt içi ve yurt dışından ortaklarımızla yürüttüğümüz nitelikli çalışmalar neticesinde okulumuz eTwinning sahasında Ulusal Kalite Etiketi ve Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

Vizyonumuz, elde ettiği başarılarla kendinden söz ettiren gençlerimizin tercih ettiği bölgemizin marka okulu olmak.

Misyonumuz, milli ve manevi değerlere bağlı geleceği inşa ederken köklerinden destek alan analitik düşünceye sahip nesiller yetiştirmek.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.02.2022 - Güncelleme: 18.02.2022 08:12 - Görüntülenme: 792
  Beğen | 0  kişi beğendi