T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Ahmed Cevdet Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi

''Şiddet yok,Merhamet ve Nezaket var'' Adlı eTwinning Projesine Başladık

 

Okulumuz 9. ve 10.sınıf öğrencileri ile Müdür yardımcımız Aynur TATAROĞLU ortaklığında ''Şiddet yok,Merhamet ve Nezaket var'' adlı eTwinning projesine başladı.Bu projenin amacı; lisede bulunan ve şiddete meyilli öğrencilere merhamet ve nezaket tutumu kazandırarak hem şiddet meyillerini azaltmak hem de şiddet içeren davranışlarının önüne geçmektir.

 

Çalışmanın hedefi; ergenlik döneminde bulunan gençlerin yaşamın en iyi yolunun başkaları için iyilik yapmak ve sevmek olduğunu kavraması, gençlerin sadece arkadaşları ve aile üyeleriyle değil ihtiyacı olan insanlarla ilgilenmesi ve acı çeken insanlara merhametle yaklaşmasını sağlamak, canlıların yaşamını sürdürmesi için bütün canlılara yönelik sorumluluk duyması, insanın özüne derin bir hürmet duyması, şiddet karşıtı olması ve incitmekten uzak durması ve yalnızca yaptıkları ile değil yapmadıklarıyla da merhametli olması hedeflenmiştir.  Ayrıca nezaketli tutum öğrenerek gençlerin diğer insanları da kendisi kadar önemsemesi, bütün insanları değerli kabul etmesi, sıcak ve samimi tavırları ile başkalarına güven ve keyif vermesi, kendilerini gezegenin merkezinde değil insanlığın bir parçası olarak görmesi hedeflenmiştir.

 

Projeden beklenen sonuç;

Ergenlik döneminde bulunan gençler merhametli olmayı öğrendiğinde kendisine ve diğer canlılara şefkatle yaklaşır. Kendisinin ve diğer canlıların yaşamın merkezinde olmadığını, evrenin kıymetli birer parçası olduğunu bilir ve ona göre davranır. Yaşamını sürdürürken kimseyi incitmeden, nezaketle, incelikle ve zarafetle yaşamını sürdürmenin en büyük erdemlerden olduğunu kavrar ve davranışlarında bunu gösterir. Merhametin  ve nezaketin olduğu bir dünya inşa etmek isteyen kendi yaşıtlarıyla işbirliği ve birlikte hareket etme becerisi kazanır. Toplumda saygın olmanın, başkalarına saygı duymanın ve çevresindeki insanlara yardım eli uzatan toplum hareketleri içinde olmanın önemini kavrar ve bu hareketlere katılır. Dünya ülkelerinde bulunan akranlarıyla diyalog kurma becerisi kazanır.

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.04.2022 - Güncelleme: 11.02.2023 21:17 - Görüntülenme: 297
  Beğen | 0  kişi beğendi